راز بقا
محیط زیست و قوه قضاییه در برابر یک واقعه - نسخه‌ی قابل چاپ

+- راز بقا (http://www.raazebaghaa.org/forum)
+-- انجمن: حمایت از حیوانات (http://www.raazebaghaa.org/forum/forumdisplay.php?fid=46)
+--- انجمن: اخبار حیات وحش و محیط زیست ایران (http://www.raazebaghaa.org/forum/forumdisplay.php?fid=48)
+--- موضوع: محیط زیست و قوه قضاییه در برابر یک واقعه (/showthread.php?tid=1288)



محیط زیست و قوه قضاییه در برابر یک واقعه - shervin - 09-02-2014

محیط زیست و قوه قضاییه در برابر یک واقعه




حکم فردی که در دادگاه بدوی به دلیل زخمی کردن یک روباه، شکنجه، سربریدن و انتشار فیلم آن به ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شده بود و در دادگاه تجدید نظر به ۱۰۰ هزار تومان جریمه کاهش یافت، بازتاب گسترده ای بین فعالان محیط زیست و مردم داشته است.



به گزارش خبرنگار ایرنا، پخش تصاویر شکنجه و سر بریدن روباه زخمی در میان مردم منطقه، بسیاری را دل آزرده کرد.


این فیلم توسط یکی از همیاران محیط زیست سروآباد به دست مسوولین اداره محیط زیست این شهرستان رسید و موجب شناسایی و دستگیری این قانون شکن شد.

پس از تحویل این فرد به دادگستری، وی ۸ مهر امسال در دادگاه بدوی به ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شد اما در شعبه ششم دادگاه تجدید نظر سنندج حکم وی به ۱۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد.


رییس محیط زیست شهرستان سروآباد در رابطه با این حکم گفت: به ما زمان برگزاری دادگاه تجدیدنظر را اطلاع ندادند تا در دادگاه حضور پیدا کرده و جزییات این عمل را تشریح کنیم تا حکمی مناسب صادر شود.


مراد حمیدی افزود: اداره محیط زیست با کسی خصومت یا غرضی ندارد و دلیل شکایت و پیگیری ما جلوگیری از تکرار مجدد چنین اعمالی است.


وی اظهار کرد: نامه ای به مدیرکل محیط زیست کردستان نوشتیم تا از طریق ریاست دادگستری این موضوع را پیگیری کند.


وی گفت: حتی قاضی دادگاه بدوی نیز از صدور چنین حکمی متعجب شد و گفت که با رییس دادگستری در این رابطه تماس می گیرد.


مرادی اظهار کرد: اداره محیط زیست سروآباد تنها چهار نیرو دارد در حالی که نیاز به ۳۵ نفر دارد، در چنین شرایطی انتظار می رود دست کم احکام صادره پیشگیرانه باشد.

وی افزود: ۱۵ تا ۲۰ هزار اسلحه مجاز و غیرمجاز موجود در منطقه به طور جدی محیط زیست را تهدید می کند.


یک کارشناس حقوق تنها راه تجدید نظر در این حکم را تقاضای ماده ۱۸ قانون اصلاح قانون تشکیل محاکم عمومی دانست و گفت: می توان با تقاضای این ماده، حکم صادره را خلاف بین شرع اعلام کرد.


دکتر حسین احمدی نیاز افزود: حسب اصل ۵۰ قانون اساسی، اداره محیط زیست به عنوان شاکی نمی تواند چنین درخواستی بکند، بنابراین مدیرکل محیط زیست کردستان می تواند با درخواست از رییس کل دادگستری کردستان تقاضای اعمال ماده ۱۸ کند و رییس دادگستری نیز پس از پذیرش درخواست، موضوع را به رییس قوه قضاییه برای رسیدگی و نقض حکم ارسال کند.


یک کارشناس محیط زیست نیز صدور چنین حکمی را دارای بازتاب منفی در جامعه و افکار عمومی دانست و گفت: نتیجه چنین احکامی، جری تر شدن افراد قانون شکن و تهدید بیشتر گونه های جانوری خواهد بود.


محسن تیزهوش افزود: باید شرایطی ایجاد شود که کسی به خود اجازه ندهد دست به چنین کارهایی بزند.


وی با اشاره به اینکه مردم نتیجه چنین رفتاری را می بینند، ادامه داد: مسائل از دید آنها پنهان نمی ماند و تاثیر منفی در جامعه می گذارد.


وی گفت: هیچ شکارچی برای آزار یک حیوان شکار نمی کند پس باید چنین افرادی را شکارکش نامید و نه شکارچی.


به گفته وی شرایط شکننده و حساسی به طور کلی در محیط زیست کشور و به ویژه در زاگرس حاکم است که ضروری است مردم و مسوولین حیات وحش را مورد حمایت بیشتری قرار دهند.


تیزهوش با بیان اینکه نیاز داریم که مردم عادی و مسوولین اجرایی بیشتر با مباحث محیط زیست آشنا شوند، افزود: اگر درک درستی از اهمیت محیط زیست وجود داشته باشد و مردم بدانند که یک گونه چقدر می تواند در زنجیره آب و غذا موثر باشد رفتار دیگری از خود نشان می دهند.


وی با اشاره به اینکه رویکرد دولت جدید در قبال محیط زیست تغییرات زیادی را نشان می دهد و جای خوشحالی است گفت: می توان امیدوار بود که در ماه ها و سال های آتی شاهد تغییراتی در قوانین برای محافظت بیشتر از محیط زیست باشیم.


مسوول انجمن راه سبز سنندج نیز در این رابطه گفت: جریمه با چنین عملی تطابق ندارد و ما به عنوان یک سازمان مردم نهاد از این حکم دل آزرده شدیم.


فاطمه اردلان افزود: جامعه چشم به قانون دارد و ما انتظار داریم دادگستری با احکام خود راه را بر انقراض و نابودی محیط زیست و جانوران ببندد.


وی با اشاره به اینکه رفتار این فرد عادی نبود، اظهار کرد: ما همیشه به دنبال حکم حبس نیستیم و به نظرم دادگاه باید حداقل این فرد را در کنار جریمه سنگین تر، به گذراندن جلسات مشاوره و یا حضور در کلاس آموزشی در رابطه با محیط زیست محکوم می کرد.

وی ادامه داد: حکم جریمه آن هم به این میزان کم حتی می تواند مشوق فرد به تکرار چنین اعمالی شود.


اکنون که حکم دادگاه تجدید نظر نیز صادر شده است و امکان تغییر آن نیز بسیار کم است پیشنهاد می شود که اداره محیط زیست با کمک دادگستری استان کردستان کلاس های آموزشی برای قضات تشکیل دهد تا دست کم در آینده شاهد چنین احکامی نباشیم.


هر حکم قضایی در درجه اول به قصد بازدارندگی و جلوگیری از تکرار جرم صادر می شود، در حکم صادر شده برای این فرد که یک روباه را زخمی، شکنجه و سپس سر بریده است، باید دید آیا حکم جریمه ۱۰۰ هزار تومانی می تواند این فرد را که به گفته رییس اداره محیط زیست سروآباد در زمینه شکار غیرقانونی سابقه هم دارد، از تکرار عمل باز دارد.



از:
کد:
http://www.irna.ir/fa/News/81032924/%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%DB%8C_-_%D9%82%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C/%D9%85%D8%AD%DB%8C%D8%B7_%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA_%D9%88_%D9%82%D9%88%D9%87_%D9%82%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D9%87_%D8%AF%D8%B1_%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1_%DB%8C%DA%A9_%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%D9%87